INTERNACIONALITZACIÓ DE L’FP: KA103

2017-1-ES01-KA103-035795

A l’INS Alfons Costafreda continuem amb la internacionalització del centre.

Dels anys 2014 al 2016 vam ser mereixedors del projecte de mobilitat d’educació escolar KA101 que va suposar la formació per 7 professors del centre en metodologia de l’ensenyament en llengua anglesa.

Del 2017 al 2019  tenim concedit un projecte ERASMUS+ KA103 degut que comptem amb l’acreditació de l’Unió Europea anomenada carta ECHE.   

Aquesta acció KA103 té com a objectiu fomentar la mobilitat dels nostres estudiants  de grau superior a qualsevol dels països participants del programa, ja sigui per a la realització d'estudis com de pràctiques en empreses.

En  el nostre cas ho hem enllaçat  amb el programa d’ ”Internacionalització de la Formació Professional mitjançant pràctiques en l’estranger”, desenvolupat per dues regions sòcies: Landkreis Osnabrück (Alemanya) i la Inspecció d’Ensenyament dels Serveis Territorials a Lleida.

Es per això que la major part de les nostres mobilitats es produiran a Alemanya.

 

Mobilitat alumnes estiu 2017

Mobilitat de 2 alumnes d’Administració i Finances a Osnabrück durant els mesos  de juny i juliol per fer les pràctiques a l’empresa alemanya  Porta Mobel.

 

Job shadowing a Osnabruk

Amb l’objectiu d’adquirir bones pràctiques per la internacionalització de l’FP en el nostre Institut i enfortir els lligams amb el nostre soci,  durant 5 dies de juliol del 2017 el Director i la Coordinadora de mobilitat es van desplaçar a Osnabruck, on el nostre soci ens tenia preparat un programa molt intens de visistes a instituts , empreses i instiutcions on els nostres alumnes estaven fent les pràctiques.

 

Jornades formatives a Santander

Seguint amb les instruccions del SEPIE ,l’Agencia Nacional espanyola encarregada de gestionar els projectes ERASMUS i  per la bona realització del projecte KA103, als coordinadors se’ls va fer una formació de dos dies a Santander durant el mes d’octubre del 2017. Allí compartiren dubtes i experiències amb 400 coordinadors de tot Espanya i també celebraren el 30e. aniversari d’ERASMUS.

 

 

 


Notícies relacionades

Alumnes de CFGS faran un Erasmus a Alemanya

Les classes d'alemany per a alumnes de cicles formatius a Ràdio Tàrrega

Alumnes d'alemany: sortida a Barcelona